Čuvari uspomena


Da li vi čuvate vaše uspomene?

Dok sam ja bila dete, uspomene smo čuvali na ovakvim fotografijama.
Ovo sam ja :)
Da li i vi imate svoju fotografiju iz detinjstva?
Nekada je postojala tradicija fotografisanja dece u fotografskoj radnji. Sećate se onih slika, golišavih beba na ćebencetu, dece na prvom rođendanu, na prvoj Novoj godini? 


Porodice su išle na zajedničko „slikanje“. Poređaju se tata sav ozbiljan i strog, mama smerna i ponosna i dečica zalizana i utegnuta u najbolje odelo.






Takve fotografije su se čuvale u albumima, na zidu, pored uzglavlja. Poklanjale su se bakama, tetkama, ujnama...





Danas se ta navika  pomalo izgubila. Svi imaju mobilne telefone sa kamerom, digitalne fotoaparate i računare na kojima tako urađene fotografije skladište.

Spoma Avramov Photography
Još uvek postoji mogućnost da svoje uspomene sačuvate od zaborava.




Da li ste nekad pozvali profesionalnog fotografa i u toplini vašeg doma ili na nekoj lepoj lokaciji zajedno zabeležili uspomene na detinjstvo vaše dece i zajednički provedeno vreme?

Spoma Avramov Photography
Mislite da su fotografije sa vašim mobilnim uređajima i na računarima jednako lepe i trajne? 


Moguće je.


A šta ako izgubite telefon ili vaš kompjuter "pokupi" virus!?


Mnogo puta sam i sama razmišljala o tome.

Koliko vas redovno izrađuje fotografije urađene na taj način?

Verujem vrlo malo.


Fotografije koje vam uradi fotograf izgledaju luksuzno i profesionalno. Mogu se izraditi na papiru i u digitalnom formatu.

Rade se namenski za određenu priliku. Uspomena na trudnoću, rođenje, proslavu rođendana, veridbu, krštenje i sve ostale trenutke koje na ovaj način činite nezaboravnim.



Mogu biti urađene i tek tako, da se setimo kako smo bili srećni.



Fotografije koje uradite sami ili za to zadužite nekog prijatelja mogu biti mutne, loše kadrirane, suviše svetle ili mračne. Često ostanete razočarani tako urađenim fotografijama. Poštedite sebe i porodicu nezadovoljstva.


Onaj digitalni fotoaparat (idiot) koji ste nedavno kupili pravi odlične slike, ali neko uvek fali na fotografiji, a i ljubazni prolaznik je malo nakrivio sliku, pa izgleda kao da svi „curite“ iz nje.

Unajmiti fotografa je najkomfornije rešenje, uživajte sa porodicom i prijateljima u trenutku stvaranja uspomena i ne brinite kako će sve to posle izgledati na fotografiji.

Spoma Avramov Photography
Fotograf zna kakvo svetlo je potrebno, iz kog ugla se najbolje vidi scena koju želite da ovekovečite i razume vaše želje. 



Da li profesionalno fotografisanje ima neku manu?


Ima jednu VELIKU manu, a to je da kada budete videli tako urađene fotografije, ni jedne druge vam neće više biti dovoljno lepe i dobre. 


Ali taj se problem lako da rešiti. :)


Zakažite svoj termin  za fotografisanje i iskoristite popust od 10% na prvi fotosešn.

Prijavite se OVDE i uživajte u svojim uspomenama...

Pozdrav od mene i do fotkanja!

CONVERSATION

0 komentara:

Постави коментар

Back
to top