Zato što su vam Stanija i Ava idoli, zato ste i same

http://www.muskimagazin.rs/
Već par dana unazad, sa meni bliskim ljudima, prežvakavam priču o devojkama nekada i sad. Prvi razlog za tekst je to što se zadnjih dana ne može živeti od priča iz VB i seksa koji se odigrao već prvog dana šoua. Dotični kanal pratim malo, a sad još manje, emisiju uopšte.  Drugi razlog je izlazak moje sestre u grad, posle dužeg vremena i situacija zatečena na terenu. Ne tako davno nas dve smo prepričavale jedna drugoj koga smo srele, kako je ko izgledao i ta navika se zadražala do danas. J

Ono što sam posle razgovora i razmišljanja sažela u dve tačke je da su dve glavne teme 80% današnjih devojaka:

·        - Kako da budem primećena - potreba za eksponiranjem, razgolićenost, prekomerno šminkanje, razne intervencije (silikoni, liposukcije, veštačke trepavice, nokti, umeci...)

·        -  Kako da nađem momka - nemogućnost da se nađe partner za vezu koja bi u budućnosti mogla da se završi brakom.

Kapirate vezu? Promiskuitet postoji od kada je sveta i veka, neki kažu da se nekad bolje prikrivao, a da smo sada moderniji, emancipovaniji pa se to više pokazuje. Da li se vi slažete? 

Ja baš i ne.

Sigurno da je oduvek bilo seksa pre braka, ali mislim da su devojke više držale do sebe, a to pokazuje i potreba da se to sakrije od okoline, da se to uradi sa nekim sa kim je brak „gotova stvar“.

Danas, ne što ne kriju, već su same devojke postale šetajući seks! Odeća ne sakriva ništa, šminka je napadna i sve na njima vršti j... me! I momci to zdušno rade. Onda dođe jedan, pa drugi, pa treći,... u jednoj godini, naravno.

I onda, najednom zakuca trideset i neki rođendan! Devojka počne da se sračunava koliko je njih „pregazilo“ i shvati da bi bilo vreme da se „smiri“ nađe dobrog momka iz poštene porodice, koji voli njene roditelje i želi najmanje dvoje dece i psa. Ako još ima svoj stan ihaaaaj!

E ne ide to tako drage moje. Takav momak se „peca“ sa 22, 23 J dok je guza još visoko, obrazi rumeni,  a glas o tebi ne stiže pre tebe same.

Ne kažem da na seks treba čekati do braka, ali ga upražnjavati sa svakim koji naiđe? Zar ne mislite da su upravo tolika ponuda i lakoća dolaženja do istog dovele do toga da momci ne žele duge veze i ženidbu? Naprotiv, momci žele da se momče što duže! A onda, kada i uđu u brak sa četrdeset i pet nastave po starom, zato što se gvožđe kuje dok je vruće, staro drvo se ne savija itd.

Nije to problem od juče, počelo je to još devedesetih sa sponzorušama i siromaštvom, a sve ostalo je legenda. Idoli mladih: Ceca, Jeca, Krleuša i njihovi „jaki momci“, političari, gazde... Kakav uzor su ta deca imala i šta su one shvatile govori to što su im danas uzori Stanija, Ava, Severina! 

Prodaj se dobro, isfabrikuj se, tako ćeš nahvatati nekog lovarnog i živećete srećno do kraja života?!

Savremena bajka, sa još bajkovitijim krajem.

Evo i jedan muški TEKST na ovu temu.

CONVERSATION

2 komentara:

  1. Анониман11.4.13. 07:27

    Zar to nisu dvije vječite teme đevojaka: kako da budem primećena i kako da nađem momka?
    I zar nisu uvijek starijim generacijama one nove razvratne i nemoralne. Zbog toga ovaj tekst zvuči hm...tetkasto.

    ОдговориИзбриши
  2. He, he, he :))) Možda zvuči tetkasto, ali je istina. Na isti način sam mislila i kao devojka. Inače moja "kilometraža" bi bila mnogo veća. Isto tako se nove generacije brane tim kako žive u "drugačijim vremenima", ali osnovne moralne vrednosti se vekovima ne menjaju ;))) Zar ne?

    ОдговориИзбриши

Back
to top